PRIESKONIAI - IR MAISTAS, IR VAISTAS. SIGITA PALIONIENĖ

    7,70 €

         Medicininėse knygose aprašomos prieskonių gydomosios savybės, kulinariniuose vadovėliuose pasakojama, kaip prieskonius panaudoti virtuvėje, tačiau mes savo knygoje „Prieskoniai – ir maistas, ir vaistas“ sujungėme šias abi temas į vieną visapusiškai naudingą ir patrauklią idėją. Knygoje aprašytos ne tiktai prieskonių vaistinės savybės, bet ir pateikta daugiau kaip 400 medicininių ir daugiau nei 70 gardžiausių kulinarinių receptų, kurie padės Jums palaikyti gerą sveikatą ir mėgautis nepaprasto skonio valgiais, pagamintais iš paprasčiausių produktų. Atskiruose skyreliuose lengvai surasite įdomių faktų apie kiekvieną prieskonį, sužinosite, kaip jų užsiauginti patiems, kaip pasigaminti skanių arbatų bei prieskonių mišinių. Jums tereikia turėti mūsų knygą ir praturtinti savo prieskonių lentelę trūkstamais prieskoniais. Taigi – valgykite skaniai ir būkite sveiki!
         Ši knyga yra pažintinio pobūdžio, todėl norėdami taikyti jos rekomenduojamus receptus, pasitarkite su šeimos gydytoju.
    Patiekalų su šiais prieskoniais galite paragauti restorane „Radharanė“. www.radharane.lt


    Autorė: Sigita Palionienė
    Leidimo metai: 2018
    Formatas: 22x15 cm, kieti viršeliai
    Puslapių skaičius: 255

    Kiekis

          Prieskonius ir prieskonines žoleles žmonės naudojo tūkstančius metų. Sunku būtų pervertinti jų reikšmę. Seniausiais laikais žmonės prieskoniais gardino patiekalus, gydėsi ir netgi jiems lenkėsi. Jų vertė buvo matuojama auksu. Senovės civilizacijose pagal turimų prieskonių kiekį ir įvairovę buvo vertinami turtuoliai. Ieškant naujų žemių ir egzotinių augalų, vyko karo žygiai, vėliau kolonijiniai karai. Kodėl? Todėl, kad iš prieskonių buvo gaminami vaistai – vertingesni net už auksą. Muskato riešutą anksčiau vartodavo tik aukščiausio luomo žmonės, nes kiti jų neįpirkdavo. Dabar priešingai – galime gauti visi, bet niekam nereikia (iš įvado).

    13 Knygos
    chat Atsiliepimai (0)